Kansız: 'Vatandaş Memnuniyeti, Başarıyı Getirir''

Ne Kadar Çok Vatandaşın İşini Çözebiliyor Ve Memnuniyetini Sağlayabiliyorsanız O Kadar Başarılısınızdır”

Gündem 16.09.2013 06:57:06 0
Kansız:

“Ne Kadar Çok Vatandaşın İşini Çözebiliyor Ve Memnuniyetini Sağlayabiliyorsanız O Kadar Başarılısınızdır”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda çalışma arkadaşı olan Gölbaşı Ak Parti Belediye Başkan aday adayı, Belediyeler Birliği Baş Müfettişi Ahmet Kansız Selahattin Yağcı’nın hazırlayıp sunduğu Basın ve Gündem programına konuk oldu

Yerel yönetimler konusunda çok tecrübeli olan Kansız programda gündeme dair bilgilerin yanı sıra yerel yönetime yönelik merak edilen bilgiler de verdi.

Ahmet Kansız Türkiye de önceki dönemlerde Yönetim krizi yaşasa bile 10 12 senedir hem idari görüntünün hem de yönetim profilinin ciddi anlamda değişmiş durumda olduğunu fakat yönetim sürecinin tamamlanmadığını da söyledi.

Bu süreçte Türkiye kamu yönetiminde ciddi dönüşümlerden geçtiğini,  bunun bir parçasının da yerel yönetimler olduğunu belirtti.

Kansız kamu yönetimin içindeki eksikliklerden bahsederken “Kamu yönetiminde denetim olmalı, hesap verilebilme ilkesi çok önemli bunu denetimle bağdaştırmak gerekiyor. Kamu adına kaynak kullanan bürokratın, birimlerinin halk adına hesap verebilmelidir. Bunun için bazı mekanizmaların oluşturulması gerekli” dedi.

“Eski kamu yönetimin den bu güne değişen kıstas performans kriteridir” diyen Kansız. Performans kriterinin verimli bir kamu yönetimi olduğunu belirterek “Kamu yönetiminde ne kadar çok vatandaşın işini çözebiliyor ve memnuniyetini sağlayabiliyorsanız o kadar başarılısınızdır.” dedi.

Yeni çıkacak yerel yönetim kanunun getireceği faydalardan da bahseden Ahmet Kansız” Yerel yönetimi güçlendirmek birlikteliği ve katılımcılığı sağlamlaştıracaktır” diye konuştu.

Kansız  il bazındaki büyükşehir yönetiminin İmar bütünlüğü sağlayacağını, alt yapıya bir bütünlük getireceğini, ulaşımın il bazında planlanacağını, haberleşmeden diğer planlamalarda kargaşanın ortadan kalkacağını belirtti.

Son olarak Ahmet Kansız yerel yönetimlerin güçlü olmasının vatandaşlara da daha iyi hizmet olarak yansıyacağını söyledi.


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04